Programma Noaberfest 2022

Geniet van prachtige optredens op bijzondere locaties

beth_flo_niet_wat_je_denkt_04_copyright-jaap-reedijk_jpg

Beth & Flo
Gewapend met een sloophamer breken Beth & Flo alle muren af. De muren van het studeerkamertje waar hun piano staat en waar ze urenlang, jarenlang, eindeloos etudes en fuga’s van Bach hebben geoefend. Ze willen eruit!  In Niet wat je denkt bestormen Beth & Flo de theaterzalen met absurdistische scènes, virtuoos pianospel en sprankelende samenzang.

ZA: Route 1, 2, 5 / ZO: Route 1, 2, 5

ADIL

ADIL
Adil  geboren en getogen in Berchem (B) deed als kleine jongen niets liever dan samen met zijn 3 broers The Jackson 5 imiteren. Jaren later vond Adil steeds meer zijn eigen sound, door in Barcelona met singer-songwriters aan de slag te gaan. In zijn teksten wil hij het graag hebben over de energie en kracht van mensen. Zijn nummers zijn dan ook soulful, met een inslag van R&B en pop.

ZA: Route 1, 2, 4 / ZO: Route B, C, D

Little Sister 2

Little Sister & The 4 Roses
Little Sister wordt begeleid door een viermansformatie. Samen brengen zij spetterende nummers met de sound uit de jaren ’50. En dat is écht niet alleen voor de liefhebbers. Want met Little Sister & The 4 Roses is de Rock ‘n Roll weer even helemaal terug van weggeweest! Met nummers van artiesten als PatC Miller, The Stray Cats, Batmobile en Cherry Tess.

ZA: Route Wandel, 3, 5 / ZO: Wandel, 3, 5

Fabiana Dammers  
http://www.myspace.com/fabianadammers
Location: Bloemendaal aan Zee
Photographers: Jorinde Reijnierse

Fabiana Dammers
Sinds haar dubbele overwinning van de Grote Prijs van Nederland 2008 kan niemand meer om de Nederlands-Italiaanse singer-songwriter Fabiana Dammers heen. Fabiana haalt haar inspiratie uit het leven zelf. Folky popsongs met inhoud en een dijk van een stem kenmerken de zangeres. De singer-songwriter treedt door het hele land op en stond ook in voorprogramma’s van Beth Hart, Sabrina Starke en Van Dik Hout.

ZA: Route 2, 4, 5 / ZO: Route 1, 3, 5

Notoire Fanfare 1

De ‘Notoire Fanfare’
De ‘Notoire Fanfare’ speelt met elkaar, soms verrassend, dan weer ondeugend, en vooral voor haar publiek, een muzikale voorstelling met aanstekelijke blaasmuziek uit alle windstreken met de nadruk op het Oosten, met ritmes van de Andes tot aan de Bosporus, met werk van Mercedes Sosa tot Goran Bregovic in twaalf feestelijke jasjes. Even verrassend als het begon neemt de ‘Notoire Fanfare’ in processie afscheid. De karavaan trekt verder.

ZA: Route A, B, C / ZO: Route A, C, D

Vergulde Wimpers 4

Vergulde Wimpers
De Vergulde Wimpers nodigen u uit voor “klepperdeklep”.Het duo Norma Edens en Saskia Griepink verzorgen Interactief theater waarbij kunst en muziek een actieve relatie aangaan met het publiek.Bij onze korte voorstelling Klepperdeklep leert u via muziek en zang over een volksgebruik in Twente en maakt u een eigen muziekinstrument.

ZA: Route B, C, D/ZO: Route Wandel, 3, 4

Slakkengang 1

Slakkengang
De Slak (Co de Escargot) is van immens formaat, meters hoog. Geïnspireerd op een houten kinderspeeltje, dat een kind achter zich aan trekt. Nu uitgewerkt als een kunstobject, mobiel, natuurlijk en in robuust materiaal. De Slak is een stalen constructie en deze wordt voortbewogen door “Leo de escargotist”, een specialist in het verblijden van mensen. Maar dan in de vertraagde modus. Slakkengang is een grootse, visuele afspiegeling van het dagelijkse leven.

ZA: Route A, C, D / ZO: Route A, B, D

Bandfoto - De Franse Slag

De Franse Slag
Een vrolijk en muzikaal gezelschap… de Franse Slag toert al langer door het land. En nu speciaal voor Noaberfest gaan ze hélemaal op de Franse toer. Een muzikaal palet aan chansons, evergreens en Franse nummers. Ja en wie kent ze niet, fraaie nummers van Jacques Dutronc en Charles Aznavour en van Michel Fugain tot Johnny Holiday.. een dansje doen, mee zingen, alles kan met een Franse slag.

ZA: Route Wandel, 2, 4 / ZO: Route Wandel, 2, 4

Honeysuckle Rose

Honeysuckle Rose
Tijdloze muziek uit verschillende muziekstijlen, dat is Honeysuckle Rose. De nummers zijn uit de genres country, blues, folk en pop ballads. Denk daarbij aan o.a. Adèle, Crosby, Stills, Nash & Young, Simon & Garfunkel, Bonnie Raitt en Eva Cassidy. Veel nummers van het duo Nanne Droste (zang) en Ruud Nijhuis (gitaar, bluesharp, zang) zullen een feest van herkenning zijn, soms gegoten in een net even ander jasje! Kortom, een klein concert met Honeysuckle Rose is een lekker muzikaal en sfeervol optreden.

 ZO: Route A, B, C

Big Band 2

Big Band New Edition
New Edition timmert sinds het jaar 2000 aan de weg vanuit thuisbasis Tubbergen. De leden van de 20 koppige formatie weten vanuit heel Twente de weg naar Tubbergen te vinden om met veel enthousiasme de bigband muziek de toekomst in te blazen. De meest swingende bigband van Noordoost Twente staat onder leiding van de energieke ras optimist Paul Rademaker. Hij weet met zijn opzwepende manier van dirigeren de muzikanten en vocalisten naar grote hoogtes te brengen!

ZA: Route A, B, C

Kroegopera cp1

De Kroegopera
Met L’impropera presenteert Kroegopera op een niet alledaagse wijze klassieke muziek. Als toeschouwer bent u namelijk het mastermind van ons verhaal, u bepaalt onze karakters en in uw handen ligt ons lot. Daarbij staan we als Kroegopera volledig tot uw beschikking. Wij brengen ons muzikale talent en hebben onze aria’s paraat, de rest mag u beslissen. We zijn dan ook reuze benieuwd welk verhaal we vandaag ten gehore zullen brengen, u toch ook?

ZA: Route Wandel, 2, 4 / ZO: Route Wandel, 2, 4

Alkina 1

Alkina
Alkina bestaat reeds 7 jaar en ze treden regelmatig op met hun traditionele instrumenten. Alkina is dan ook een graag geziene gast in muziekcafe’s en markante festivals maar ook op andere plaatsen in ons land. Met hun eigen repertoire brengen zij een bijzonder optreden geïnspireerd door de natuurlijke down-to-earth vibraties met invloeden uit Australië, Slowakije en Amerika.

ZA: Route A, B, C / ZO: Route A, B, C

foto: Jaap Kroon

Noortje van Steenis

In haar kleinkunstprogramma “Mijn tosti wordt koud” verbindt Noortje persoonlijke liedjes met ongemakkelijke observaties. U krijgt een inkijkje in een stuiterend en niet te stuiten brein. Eén coming-of-age met drie bakjes liefde, een schepje ongemak en een halve liter gebrek. De tijd dringt, dus laten we even samen keihard ontspannen. (foto Jaap Kroon)

ZA: Route 1, 3, 5

cropped-Royal-Americana-logo

Royal Americana

Wij zijn vier ervaren muzikanten die samen in 2019 Royal Americana hebben opgericht om een nieuwe koers uit te zetten. Ons repertoire bestaat uit mooie songs uit de tijd dat er nog echt werd gezongen.

ZO: Route 1, 2, 4

The Lasses (c) Bram Heeren

The Lasses
The Lasses staan bekend om hun geweldige vertolkingen van Ierse, Schotse en Amerikaanse folk, en hun troostrijke eigen werk. Hun tweestemmigheid is uniek en met hun ontspannen podiumpresentatie weten ze elk publiek voor zich te winnen. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken.

ZO: Route A, B, D

Ronald Smink - Maikel Thijssen Photography_0065

Ronald Smink

Ronald Smink wordt soms wel eens gezien als een vleesgeworden stripfiguur. Ronald denkt  volledig out of the box dat in combinatie met een benig lijf  en elastieken gezicht zorgt dat hij een comedian is die je niet snel zal vergeten. Wanneer je meegaat in de absurditeit van deze Fries is het een achtbaan waar geen einde aan lijkt te komen.

ZA: Route 1, 3, 5 / ZO: Route 1, 3, 5

Vendi Dron cp1

Vendi Dron
Vendi Dron is geboren en getogen in Oekraïne en heeft haar woonplaats Charkov moeten ontvluchten toen begin dit jaar de oorlog uitbrak. Onlangs kon ze haar 38ste verjaardag samen met familieleden in Oldenzaal vieren, haar huidige woonplaats. Vendi is afgestudeerd aan de Kharkov State Academy of Culture, met als specialisatie popmuziek. Met onder andere 5 jaar ervaring als zangdocent, is muziek een belangrijk onderdeel van haar leven.

ZA: Route Wandel, 3, 4

rambonnet 2

Rambonnet
Rambonnet is een muziek duo met vader Jules en dochter Michelle, beiden zang en gitaar. Hun nummers hebben de traditionele countrymuziek veelal als basis. Herkenbaar, vaak meezingbaar en easy listening. Een optreden met een ontspannen sfeertje en het plezier van samen muziek maken. Met herkenbare songs uit vervlogen tijden, denk aan jaren 60 en 70, maar ook hedendaagse muziek zoals van Lady Gaga. Het credo van Rambonnet is dan ook ‘muziek is verbindend, heerlijk ontspannend en voor iedereen toegankelijk’!

ZA: Route A, B, D / ZO: Route 2, 4, 5

FotoAbdel_studio

ABDEL
Abdel geboren en opgegroeid in Rabat (Marokko), begon op 15 jarige leeftijd gitaar te studeren bij meerdere maestros. Vanaf zijn 20ste werd hij een leerling van de maestro Youness Oton, in wiens groep hij verscheidene jaren werkte. De veelzijdige gitarist Abdel startte in 2010 zijn solocarrière waarin zijn werk wordt bepaald door invloeden van de Flamenco-stijl van PACO DE LUCIA en VICENTE AMIGO en de rumba van THE GIPSY KINGS.

ZO: Route Wandel, 1, 3

Fotografie: Lars van den Brink
Maarten van Veen

De Reisgenoot

Maarten van Veen is een optimist, hopeloos romanticus en stadstroubadour. Als de Reisgenoot nodigt hij, bepakt met gitaar en loopstation, mensen uit om met een andere blik naar de wereld te kijken. Geïnspireerd door zowel protestzangers als hiphop-artiesten van eigen bodem is de Reisgenoot met zijn menselijke, opgetogen liedjes op zoek naar verbinding en diepgang.

ZO: Route C, D

Pega Loca 1

Pega Loca
Eric van de Kerkhof en Erik Fleuren delen hun voorliefde voor zelf geschreven akoestische muziek. Aan creativiteit geen gebrek. Door hun jarenlange ervaring zijn unieke composities ondersteund met gitaar en eigenzinnig baswerk. Onder de naam Pega Loca reizen ze door muzikale landschappen en staan stil bij melodieuze panorama’s. De laatste jaren speelde Pega Loca al op menig festival en in diverse theaters door heel Nederland.

HELE WEEKEND OP HET CULTUURPLEIN

Foto Peter Schoof02

Peter Schoof

Peter Schoof is opgegroeid met de Beatles en Bob Dylan. En deze muziek is nooit ver weg. Overijssel kende hem jarenlang als Peter Schoof van Goedemorgen Overijssel bij Radio Oost. Bij de regionale tv maakte hij later het programma Overuitdekunst. Daarnaast filmt hij documentaires. Vaak over kunst en kunstenaars, soms over de oorlog. Na zijn pensionering bleef hij werkzaam als filmmaker. Maar door corona stond het schijven van liedjes weer voorop.

ZA: Route Wandel, 1, 3