Programma Noaberfest 2021 is bekend!

10 verschillende routes door Almelo, Tubbergen e.o.

Na een succesvolle editie van Noaberfest in 2019 en Noaberfest 2020 dat helaas niet door kon gaan door de coronacrisis zijn we op dit moment druk bezig met het vormgeven van het programma voor Noaberfest 2021. De meeste artiesten zijn ondertussen bekend! De rest volgt spoedig!

Viv & Ingrid

Viv & Ingrid maken het  AF!

AF!  is een voorstelling vol met herkenbaarheid en hilariteit. Je voelt je betrokken, meegezogen in hun bouwkunst, obstakels en chaos. Twee creatievelingen die proberen overzicht te houden en iets af willen maken. Dat valt niet mee met een hoofd vol gruis en soms zelfs puinhoop…. Is iets ooit echt af? Is iemand ooit echt af? Laat je vooral verrassen door Vivian Wesselingh en Ingrid Mank ( Rotterdams Conservatorium, beiden brede muzikale ervaringen) die als Viv & Ingrid met AF ! hun eigen toevluchtsoord bouwen.

Sagenverteller 1

De Sagenverteller uit Bad Bentheim

De Sagenverteller vertelt al eeuwenlang op mysterieuze en prikkelende wijze over het leven in Twente en Nedersaksen. Laat u verrassen door de markante verschijning en zijn boeiende verhalen. Zijn verhalen treffen de kern van het leven, raken uw ziel en u zult als een rijker mens de plek verlaten. Ruud Brilleman als Sagenverteller is tevens ook nachtwacht én burchtrondleider in Bad Bentheim. Op beide dagen van Noaberfest kun je de vertellingen van deze markante Sagenverteller bijwonen.

Toedus on Tour - 2

Toedus on Tour

Toedus on Tour is een mobiele, muzikale straatact. Joke (basgitaar) en Ernst (zang en gitaar) trekken met hun oude sportwagen door het land. Ze maken muziek waar het kan… Op hun route maken ze van alles mee waar ze het publiek graag deelgenoot van maken. De nadruk ligt daarbij op de muziek. Dat houdt ze op de been.

Ze spelen hun interpretatie van muziek uit de jaren 60, 70, 80 en 90…met een grap en een grol. Meedansen- klappen en -zingen mag dus.. Toedus on Tour speelt op beide dagen van Noaberfest!

oncommonground_2

On Common Ground brengt dampende Blues & Soul

Wie op Noaberfest naar het optreden van On Common Ground gaat, krijgt een keur aan R&B en Soul voorgeschoteld. Een gedreven 7-mans formatie met de ruw gepolijste stem van frontvrouw Karlijn Leemhuis. De band brengt een swingend optreden met nummers van o.m. Beth Harth, Joe Bonamassa, Bonnie Riatt en Ben L’Oncle Soul. Op zondag 5 september speelt On Common Ground de ramen uit de Kapelzaal.. dat wordt dus een dampend optreden (Route 1, 2 of 4) , beslist niet alleen voor R&B liefhebbers!

Los Pajaritos 1

Los Pajaritos brengt flamenco muziek met passie

Is het een koor? Is het een band? Nee… het zijn Los Pajaritos! Misschien wel de meest eigenwijze ‘vrouwen flamenco-formatie’… Ze zingen Spaanstalig, meerstemmig, hartverwarmend en zichzelf begeleidend op onder meer gitaar, ukulele en accordeon.

Hun liefde voor de muziek is aanstekelijk! Geworteld in de Nederlandse klei maar met hun corazón in de Spaanse zon. Ontdek Los Pajaritos zelf tijdens Noaberfest! Op zaterdag 4 september bij Route 2, 3 of 5. En kies op zondag 5 september voor Route A, B of D. Veel plezier!

Bob-Dylan-2

Bob Dylan Imitator

Unieke act! De Nederlandse Bob Dylan verzorgt een fantastische live-act. Alle bekende songs worden live gezongen en gespeeld. Een van de beste Bob Dylan Tribute acts. Hij is qua uiterlijk en grofkorrelig stemgeluid met eenzelfde intensiteit een samensmelting van de grote Dylan. 75-jarige Amerikaanse bard! Wie weer even ‘ouderwets’ wil genieten van al die prachtige nummers de wereldberoemde Amerikaanse bard, pak dan een optreden van deze Bob Dylan… te zien en te beluisteren op zowel 4 als 5 september op Noaberfest!

Jacky's Choice 4

Jacky’s Choice

In januari 2015 besloten de Heemskerkse singer-songwriters Jacqueline van Lint en Ronald Günther een muzikale samenwerking aan te gaan. Dit onder de naam Jacky’s Choice. Inmiddels is een flink repertoire opgebouwd met eigen nummers en covers. Vaak is Jacky’s Choice in de eigen regio IJmond actief, maar steeds vaker trekt het duo het land in. In mei 2019 hebben zij hun eerste album “Behind the scene” via diverse muziekstreamingdiensten uitgebracht. Dit album geeft het akoestische karakter van hun muziek goed weer. Jacqueline zingt en speelt piano, gitaar, mondharmonica en lichte percussie, Ronald zingt en speelt (bas) gitaar. Laat je door Jacky’s Choice aangenaam verrassen tijdens Noaberfest!

Honeysuckle Rose

Honeysuckle Rose

Een optreden van Honeysuckle Rose is doorspekt met herkenbare muziek. Met nummers uit de country en bluesmuziek maar ook folk en pop ballades. Denk daarbij aan James Taylor, Bob Dylan, Rory Block maar ook Linda Ronstadt, Simon & Garfunkel, Crosby, Stills, Nash & Young of zelfs The Beatles. Het duo Nanne Droste (zang) en Ruud Nijhuis (gitaar, bluesharp, zang) brengen veel nummers vaak net even in een ander jasje. Pak een stoel en ga zitten voor een aangenaam, intiem miniconcert! Tijdens Noaberfest kun je op beide dagen van Honeysuckle Rose genieten.

Promo Danny Guinan Ed Veltrop

Danny Guinan

Danny Guinan is bij uitstek een zeer muzikale singer-songwriter. Daarbij zijn de onmiskenbare Ierse roots in al zijn muziek te beluisteren. En dat met de nodige records in de loop der jaren. Ooit toerde hij met de succesvolle band Speranza door Ierland, later ging hij  naar Nederland. Na talloze albums en optredens (o.m. O’Dreams) staat nu een nieuw album gepland, getiteld Now is the time. Danny Guinan speelt op beide dagen van Noaberfest, met muzikaal kompaan Ed Veltrop op de toetsen. Kom genieten van een heerlijk miniconcert met een puur Iers karakter.

mannekino 10

Oddlings

Zelf omschrijven ze hun soms bizarre acts als theatrale acrobatiek; bijzondere acts waarbij theater en acrobatiek in balans zijn. Maar wie een voorstelling van de Oddlings gaat bijwonen, zal vooral verrast worden door hun originele vindingrijkheid. In Mannekino nemen Angela Dirven en John Kessels het publiek mee naar een retro-kledingwinkel. In de etalage van deze winkel heeft de etaleur zijn handen vol aan een heel bijzonder model pop. Pak zelf een stoel en ga genieten van top-theater en acrobatiek. Top entertainment en een absolute aanrader!!

You Me & Folks 2

You, Me & the Other Folks

Singer / songwriter Sandy Dane en producer / multi-muzikant Gabriël Peeters (You, Me) werken samen met telkens wisselende vocalisten en muzikanten (The Other Folks). Zij brengen met grote regelmaat een nieuwe song uit, soms enkele weken later gevolgd door een alternatieve live-versie op locatie. Een bijzonder  concert zowel vocaal als muzikaal met melancholische folk en pop- en country invloeden. Beslist een aanrader!

Nodox 1

Nodox met aanstekelijke sixties en seventies muziek

De semi akoestische band Nodox speelt een mix van blues, country, rock & roll en af en toe een vleugje jazz. Maar vooral aanstekelijke muziek in de stijl van de sixties en seventies!

Zoals muziek van Eric Clapton, Elvis Presley, CCR, J.J. Cale.. of Willy DeVille, Cliff Richard en the Band. Waarbij nummers als Wild Horses, Mustang Sally, Stormy Monday of Garden Party en Little Red Rooster de revue passeren .

Bovenste Knoopje Open

Bovenste Knoopje Open

Kleinkunst of cabaret…? Bovenste Knoopje Open bestaat inmiddels uit vier enthousiaste theatermensen (een frisse doorstart noemen ze het zelf..) die naast theater en kleinkunst ook met muziek, het podium bestormen. En dat ‘spelen’ mag best ook op een andere plek zijn, zoals bij Noaberfest. Ze brengen delen uit hun theatervoorstelling Liftmuziek?… en dat belooft net even anders te worden. Komt dat zien!

DJ-Rene

Gezellig cultuurplein met terras en muziek met Hello DJ

Rondom Theater Hof 88 is op beide dagen van Noaberfest een gezellig terras. Het plein is het startpunt voor heel veel routes. En bovendien zijn in en rondom Theater Hof 88 ook tal van voorstellingen. Voor en na afloop van de optredens is hier een uitstekende plek om even bij te praten en na te genieten. Dat genieten wordt nog extra beloond door muziek van Hello DJ René Loman. Een man met een jarenlange muzikale ervaring in binnen- en buitenland. René Loman presenteert een vrolijke mix van allerlei genres en muziekstijlen…en wie weet kun je zelf nog je favoriete nummer aanvragen. Doen dus dit terras en “take a seat” tijdens Noaberfest op dit gezellige cultuurplein!

https___cdn-kiosk-api.telegraaf.nl_30d2c59a-0092-11ea-beb0-0255c322e81b

WOUTER PLANTEIJDT

Wouter is gitarist, zanger, songwriter, producer en geluidstechnicus. Tijdens Noaberfest zal hij als gitarist de bezoekers verwonderen.

podiumfoto-1-Nathalie-Baartman-BREEK-©-Jochem-Jurgens

Nathalie Baartman

Op het podium is ze Nathalie in het kwadraat. Het was niet haar droom om cabaretière te worden. Het was het gevolg van een prutserig bestaan. ze wisselde van studies zoals anderen dat doen met tanden. Een betere wereld was haar enige missie en daarom at ik veel biologische havermout. Want dat was niet verpakt in plastic. Meestal raak ik de wol kwijt. Of app ik mezelf te pletter. Dat is de realiteit. Daarin vind ik de grap. Dat dingen niet lukken. Zonder zelfspot is het leven te ernstig.’

Caroline i t Veld band

Verhalende muziek met ‘n knipoog naar Jazz en Latin

Sinds 2015 is er een vaste samenwerking tussen gitarist Johan Fransen en toetsenist / tekstschrijver Caroline in ’t VeldCaroline in ’t Veld + band hebben inmiddels 5 albums gemaakt. Met een eigen soort popachtige muziek en een knipoog naar jazz en Latin, verbindt de band In ’t Veld ook maatschappelijke onderwerpen met de Nederlandse taal en cultuur. De fraaie arrangementen en de karakteristieke warme stem van Caroline in ’t Veld zijn bepalend voor de sound van de band.

Paaldanseres JD-Swing 2

J.D. Swing

Een bijzonder paaldans-optreden is een mengvorm van elegante en atletische bewegingen. De paaldanseres laat zich daarbij leiden door muziek. Komt u kijken en laat u zich inspireren door een dans boven de grond, een spel met de zwaartekracht. J.D. Swing is een afgestudeerd danseres en luchtacrobaat en zij danste eerder bij o.a. de Nederlandse Reisopera en de Salzburger Festspiele.

bram

Bram Leferink

Bram Leferink wikkelt met zang, akoestische gitaar en een beetje mondharmonica zijn favoriete nummers uit de jaren ’70 t/m ’90 in zijn eigen singer-songwriter geluid. Zijn repertoire springt van classics van Bruce Springsteen, Neil Young en Led Zeppelin naar de grunge scene van Pearl Jam, the Smashing Pumpkins en the Stone Temple Pilots. Een optreden met alleen maar muzikale hoogtepunten dus!

0F3CF150-AC9B-4134-88FD-F8463457D290

Arnaldo Lopez & Heino Sluet

Arnaldo vertelt verhalen met zijn akoestische gitaar. Op melodieuze en vloeiende wijze weet hij het hart van de luisteraar met zijn liedjes te raken. Jaren geleden maakte hij al 2 solo albums waarvan het eerste album in Amerika werd opgepikt en genomineerd als één van de beste solo gitaaralbums! Inmiddels heeft Arnaldo al weer genoeg liedjes voor minstens nóg 2 cd’s en zal hij tijdens het Noaberfest met zijn goede vriend Heino Sluet uit Duitsland optreden. Heino speelt op fabelachtige en virtuoze wijze mondharmonica zoals je dat nog niet eerder hebt gehoord! De twee rasmuzikanten voelen elkaar feilloos aan en spelen alles vanuit het hart en op gevoel. En dat is precies waar het bij de luisteraar ook aankomt!
Andrew Sisters Double2 2

Andrew Sisters, een muzikale revival pur sang

In het repertoire van de vierstemmige damesgroep Double2, hebben de legendarische Andrew Sisters een bijzondere plek. Wie kent niet nummers als ‘In the mood’, ‘Boogie Woogie Bubble Boy’ of het iconische liedje “Bei mir bist du schön”… en om geheel in de sfeer van de jaren 40 en 50 te komen, brengt Double2 ook prachtige wereldnummers als  ‘We ’ll meet again’ en ‘Lili Marlene’ van Vera Lynn.