Programma Noaberfest 2023

Geniet van prachtige optredens op bijzondere locaties

Ook dit jaar organiseert Theater Hof 88 in samenwerking met Jos van Beem het Culturele Festival Noaberfest. Noaberfest is een cultureel theaterfestival dat Almelo, Tubbergen en omliggende gebieden met elkaar wil verbinden. Als bezoeker kunt u tijdens Noaberfest kiezen uit twaalf verschillende routes om te volgen. Elke route brengt u langs vijf verschillende optredens op steeds weer een nieuwe en bovenal bijzondere locatie. Soms is de locatie klein en intiem waarbij het publiek dicht op de artiest zit, dan weer op een plek waar normaal beslist geen voorstelling zou plaatsen maar in alle gevallen gezellig! Elk optreden duurt ongeveer 30 minuten.

Foto 2 Carly E

Carly E
Carlijn van Wijk, ook wel cellopopartiest Carly E, zet vol passie en humor een luchtige muzikale voorstelling neer over de niet-klassieke weg die ze bewandeld als cellist en zangeres. Een zingende celliste, dat is Carly E. Het komt niet vaak voor dat een celliste het niet-klassieke pad gaat verkennen en voelt zich daarom vaak maar een rare. Aan de hand van haar aanstekelijke cellopop liedjes en grappige anekdotes wordt u meegenomen met haar avonturen als cellopopartiest en ook als gewoon mens zijn.

Zeemeerminnen 1

De Zingende Zeemeerminnen
Tenar van Kooten Niekerk, Jennifer van der Hart en Wieke de Keyzer zijn de Zingende Zeemeerminnen. Aanschouw de zeemeerminnen in hun ware gedaante: onweerstaanbaar, hunkerend en bij vlagen levensgevaarlijk. Prachtige klassieke melodieën en herkenbare liedjes buitelen over elkaar heen in een snelkookpan van emoties, compleet met dramatische sterfscène.

Schaapskudde 2_

Almelose Schaapskude
Willem Dijkema is als vrijwillig schaapsherder en regelmatig te zien op de hei van de Lemelerberg. Ook op andere dagen is hij actief met schapen en de Border Collies Luna en Sam. Zo ook in Almelo, als herder van de Almelose Stadskudde. Speciaal voor het Noaberfest is er met de schapen en honden getraind. De herder, schapen en honden geven een boeiende demonstratie over beheersing, respect en plezier tussen mens en dier.

Blues Schemerlamp 2

Blues bie’n Schemerlamp
Authentieke blues, heuse verhalen en met een huiselijk sfeertje brengen Harp Mitch en Guitar Jacobs een onvervalste ode aan de muziek. Kenmerkend voor het muzikale duo is de kracht van de eenvoud. Met mondharmonica, zang en gitaar krijgt de blues zijn pure vorm. Met tal van herkenbare nummers en lekker in het gehoor liggende muziek.

De Verkering

De Verkering
Met “Verkering, de musical” krijg je een humorvol en muzikaal optreden. Over hoe je elkaar kunt ontmoeten, verliefd en verbonden door dezelfde snelweg, maar dan ruim honderd km uit elkaar. Bolding en Van Schoot spelen een dating app cursus in 8 ontroerende, grappige of lieve liedjes. Soms mag u zelfs meezingen. Met blij-de-deur-uit-garantie. Kom dat zien!

Djazz It Up

Djazz It Up!
Met de band Djazz It Up! krijg je een dynamisch optreden waarbij jazz en pop een heerlijke muzikale combi vormen. Of zoals ze het zelf omschrijven ‘next generation’ jazzpop. Hierbij moet je denken aan artiesten als Katie Melua of Amy Winhouse. Maar ook van vaderlandse bodem, als Gare du Nord en Caro Emerald.

Dodargh 1

Dodargh
Dodargh brengt een breed repertoire folkmuziek. Zowel traditioneel als modern waarbij tal van instrumenten bespeeld worden. Het repertoire varieert dan ook van gevoelige ballades tot stevige folkrock. De vier bandleden halen de nodige inspiratie uit zowel de Keltische als ook Engelse en Amerikaanse folkmuziek.

Jaspers 2_

Jasper Schalks
Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Jasper Schalks al twee albums op zijn naam staan. In eerste instantie was hij vooral geïnspireerd door grootheden als Bob Dylan en Randy Newman. Maar ook Schalk’s eigen nummers zijn vol nostalgische melodieën en effectieve teksten. Een singer-songwriter pur sang die met zijn muzikale interpretaties een optreden vaak een extra lading geeft! Een fijn optreden om er eens lekker voor te gaan zitten.

Honeysuckle Rose

Honeysuckle Rose
Honeysuckle Rose brengt tijdloze covers uit verschillende muziekstijlen en spelen als singer-songwriters hun eigen nummers. Honeysuckle Rose bestaat uit Nanne Droste (zang) en Ruud Nijhuis (gitaar, bluesharp, zang). De nummers zijn uit de genres country, blues, folk en pop ballads. Denk daarbij aan nummers van o.a. Adèle, Crosby, Stills, Nash & Young, Bob Dylan, Ilse de Lange, James Taylor, Bonnie Raitt, Linda Ronstadt, Rory Block en Eva Cassidy

Mannen van Lood 1_

Mannen van Lood
De muzikale Mannen van Lood weten je met hun liedjes op een prettige manier te raken. In hun teksten steken de Mannen de draak met de pijnlijke, schrijnende kant van het leven. Dit doen ze met een vrolijke noot en een dikke knipoog, zodat je na een optreden van Mannen van Lood toch weer met een opgelucht gevoel naar huis kan

Maarten van Praag 2

Maarten van Praag
Maarten van Praag brengt liedjes die je raken, recht naar het hart. De rode draad voor deze singer-songwriter vormen de ontmoetingen met tal van mensen die hij op zijn pad tegenkomt. Van Praag heeft een aangenaam hees, indringend en herkenbaar stemgeluid. Een muzikale zanger als ook een verhalenverteller, een muzikant en een performer. Telkens overtuigend, verrassend en verpakt met een flinke dosis humor.

On commond Ground

On Common Ground
Wie op Noaberfest naar het optreden van On Common Ground gaat, krijgt een keur aan R&B en Soul voorgeschoteld. Een gedreven 7-mans formatie met de ruw gepolijste stem van frontvrouw Karlijn Leemhuis. De band brengt een swingend optreden met nummers van o.m. Beth Harth, Joe Bonamassa, Bonnie Riatt en Ben L’Oncle Soul.

Marieke Smid

Marieke Smid
Met toetsen en zang brengt Marieke Smid haar eigen geschreven Nederlandstalige nummers. De touwtjes in handen hebben, doorzettingsvermogen en blijdschap is de rode lijn in haar geschreven teksten. Of zoals ze zelf aangeeft: “Muziek is iets bijzonders. Het is een taal die iedereen kan verstaan.”

Ranja en de Rietjes 2

Ranja en de Rietjes
Kent u Sophietje nog, ooit de bekende hit van Johnny Lion? Dit is het lijflied van Ranja en de Rietjes. Ook de naam van deze band is een knipoog naar deze 60er jaren hit. Met 8 enthousiaste bandleden blazen ze hits uit de jaren 50/60 weer nieuw leven in. Drie enthousiaste zangeressen begeleidt door gitaristen, een drummer en een percussionist/zanger laten ook u meezingen en swingen!

pajaritos-promo-final (003)

Los Pajaritos
Is het een koor? Is het een band? Nee… het zijn Los Pajaritos! Misschien wel de meest originele ‘vrouwen flamenco-formatie’. Ze zingen Spaanstalig, meerstemmig, hartverwarmend en zichzelf begeleidend op onder meer gitaar, ukulele en accordeon. Hun liefde voor de muziek is aanstekelijk! Geworteld in de Nederlandse klei maar met hun corazón in de Spaanse zon.

Tom_montfrooy_2 (002)

Tom Montfrooy
Op het eerste gezicht is Tom Montfrooy de standaard veertiger, rijtjeswoning, hypotheek en kinderen. Maar schijn bedriegt. Tom Montfrooy was ooit een finalist van cabaretfestival Cameretten (2015) en verrast zijn toehoorders met regelmaat met confronterende, stevige en ook ontroerende humor. Volgens de geboren Rotterdammer is ‘een stand-up podium een goede vervanger van een psychiater en scheelt de maatschappij veel schade’.

Red Lipsticks 1

Red Lipsticks
Moderne covers komen voorbij, maar ook prachtige klassiekers. Nynke Hut is een spontane eigenzinnige gitariste en zangeres. Daartegenover staat de energieke nuchtere zangeres en toetseniste Marieke Smid. Samen vormen zij het muzikale duo Red Lipsticks die met hun meerstemmige zang een extra ‘gloss’ aan de al bekende nummers geven.

notes 3

Vocalgroup Notes
Een tienkoppige groep met zangers en zangeressen vol passie. Een repertoire met veel swingende popsongs, zowel Nederlands als Engelstalig. En een performance waarbij je zelf wel mee wil zingen of heerlijk een dansje maken. Een optreden vol muzikaal entertainment, meerstemmig en met een eigen twist aan talloze herkenbare nummers! Kortom Vocalgroup Notes brengt niet alleen muziek om naar te kijken!

TRIO 054 -1

Trio 054
Het muzikale drietal, Gea Spiegelenberg (zang), John Kluijtmans (sax) en op gitaar Ton Ouwehand geven een eigen jazzy draai aan het repertoire. Trio 054 is van de jazzy kleinkunst. Liedjes van o.m. Ramses Shaffy, Fay Lovsky, Harry Bannink, Annie Schmidt, George Gershwin, Cole Porter, Billy Holiday, Charles Aznavour, Dirk Witte, Bob Dylan, Louis Armstrong.

duo ottink 1

Lignum et Argentum
Een bijzondere naam voor een muzikaal duo want het staat voor Hout & Zilver, de materialen waarvan de fluit en de gitaar gemaakt zijn. Tijdens hun optreden ontmoeten het duo Constanze Kästner (fluit) & Niels Ottink (gitaar) elkaar als het ware op een kruispunt van stijlen. Van licht klassiek tot bijna volksmuziek. Ze spelen o.m. werken van Astor Piazolla, Joaquin Rodrigo, Maurice Ravel en Bela Bartok.

Yellofox 1

Yellofox
Origineel, muzikaal en aanstekelijk. Dat is een optreden van Yellofox. Zij brengen een heerlijke mix van americana, folk en rock en roll. Met een vette knipoog naar muziek uit de jaren zeventig. Marc (gitaar) en Jorieke (cello en mandoline) vormen het artistieke hart van Yellofox en speciaal voor Noaberfest ondersteund door extra violiste en contrabassist

Royal Americana

Royal Americana
Royal Americana is een vier mans formatie met een voorkeur voor Americana Muziek met daarin muzikale uitstapjes naar muziek van bekende artiesten zoals David Bowie, Manfred Man’s Earth Band en John Mayer. Royal Americana brengt met de ‘Last Train Home Tour’ een hommage aan songwriter John Mayer en speelt op het Noaberfest een complete set nummers van zijn hand. Bekende nummers zoals Gravity, Slow Dancing In a Burning Room, Last Train Home maar ook het meer rock getinte Good Love Is On The Way zullen op het repertoire staan. Kom luisteren!

Mitch Durbank 1

Mitch Durbank
Mitch Durbank biedt een hilarische, fascinerende vorm van entertainment die er voor zorgt dat je als bezoeker vol verbazing en met een glimlach op je gezicht naar huis gaat. Een moderne flitsende show met humor en interactie zorgen ervoor dat het stoffige beeld van ” man met hoge hoed en konijn” doet vervagen. Laat je dus verbazen en verrassen door een unieke voorstelling!

Contra 4

Fabuloka
De voorstelling Contra is een vervreemdend circustheater over het spel tussen mens en schaduw. Iedereen heeft een schaduw, verschillende kanten van jezelf die je niet vaak laat zien. Door gebruik van zwarte morph-suits, maakt het theaterduo Fabuloka de schaduw tastbaar. Ze gaan ermee in duet of zelfs in een gevecht. Croma is een opmerkelijke voorstelling voor jong en oud vol acrobatiek, mime, theater en maskerspel.