/Programma
Programma2019-06-24T10:50:28+00:00

Klik hier voor de plattegronden van het culturele festival Noaberfest!

Thee 3 (002)

POOLSE VIS

Fysiek, beeldend en authentiek locatietheater. Dat mag je verwachten van theatergroep Poolse Vis. In hun voorstelling THEE wordt op een integere en humoristische wijze het gedrag van mensen in een a-communicatieve en snelle maatschappij kritisch belicht. Een voorstelling vol absurde humor en onwennige situaties. Waarin twee jeugdvriendinnen elkaar na lange tijd weer ontmoeten. De een verzamelt theezakjes en de ander is geobsedeerd in het nabootsen van geluiden en bewegingen van vogels.
WorldNextDoor (1)

WORLD NEXT DOOR

World Next Door – voorheen CAS The Band – is geen bandje, World Next Door is een band. “Eén bom met potentie!” aldus zangeres Sanne Hans over frontman Cas Ronckers (bekend van o.a. De Beste Singersongwriters van NL). En Giel Beelen hierover: ‘Wat een gast is Cas Ronckers. Hij komt er wel.’ De eerste keer dat je World Next Door hoort, weet je meteen dat het menens is. Deze jonge elektronische pop/rock band heeft er zin in!
Djazz it up 2

DJAZZ IT UP

De 6-koppige band Djazz it up! volgt de muzikale ontwikkelingen op de voet. Zo staan tegenwoordig de ‘next generation’ talenten als Madeleine Peyroux, Amy Whinehouse en Katie Melua aan het roer. Maar ook Nederlandse talenten als Gare du Nord, Caro Emerald, Giovanca en Wouter Hamel. Het hokjes denken is voorbij. Met veel lef, creativiteit en gemak doorbreekt deze nieuwe generatie bestaande muzikale grenzen zonder de jazztraditie te verloochenen.
Pip.New.1 (002)

PIP ALBLAS

Pip Alblas – zeg maar Pip – zong al voor ze kon praten en speelt daarbij ook al de nodige jaren gitaar. Ze schreef haar eerste liedje op haar 12e jaar en is sindsdien niet meer gestopt.  In het najaar van 2014 deed Pip auditie bij The Voice of Holland. Haar auditienummer ‘Hurricane’ heeft op YouTube inmiddels meer dan 800.000 views. Nadien stortte ze zich op haar eigen muziek. In mei 2015 kwam haar eerste single ‘Something on the side’ uit, gevolgd door haar debuut EP ‘Just the Intro’.
Servus allen

MUZIEKTHEATER SERVUS

Al jarenlang verrast Muziektheater Servus het publiek met nieuwe en spectaculaire producties. Dit jaar staat in het teken van ‘De Foute Musical’. Op Noaberfest brengt Servus hiervan een compilatie. Over mensen die op het eerste gezicht misschien niet gewoon zijn. Al snel  worden ze als ‘fout’ bestempeld, maar zijn ze dat wel. Of zijn ze eigenlijk heel normaal. En wie zijn ze dan wel? Wie of wat heeft hen gevormd? Eén ding is zeker, het wordt een voorstelling met verrassende liedjes en bijzondere types.
Oscar Arnold 3

OSCAR ARNOLD

Oscar Arnold is een slome duikelaar, zo wordt verteld, die de ene na de andere one-liner  door de zaal heen knalt. In slow motion dat wel, dus verwacht geen snelle jongen.  Oscar is een comedy talent bij uitstek met veel droge humor! Niet voor niets heeft deze jonge theatermaker al de nodige prijzen binnengehaald. Halve finalist van het Leids Cabaret festival, winnaar Talent Award op het Utrecht International Comedy Festival en finalist van de Comedy Slam
oncommonground_2

ON COMMON GROUND

Wie naar het optreden van On Common Ground gaat, krijgt een keur aan R&B en Soul voorgeschoteld. Een gedreven 7-mans formatie met de ruw gepolijste stem van frontvrouw Karlijn Leemhuis. De band brengt een swingend optreden met nummers van o.m. Beth Harth, Joe Bonamassa, Bonnie Riatt en Ben L’Oncle Soul. En dat alles in een garage, tussen de autobanden.  Dat wordt een dampend optreden en beslist niet alleen voor R&B liefhebbers!
Pretty Polly 2

PRETTY POLLY

De drie muzikanten van Pretty Polly hebben ieder een jarenlange ervaring in de muziek. Harry ter Avest, Jaap van der Molen en Onno Verschuur vormen deze akoestische coverband. Zij spelen een mix van country, blues en folk. Oude Amerikaanse muziek met onder meer nummers van Johnny Cash en Bob Dylan.
Red Lipsticks - Foto door Nynke Hut

RED LIPSTICKS

Red Lipsticks: het muzikale duo door twee opgewekte stoere dames. Gewapend met gitaar, toetsen en meerstemmige zang brengen ze een sierlijke live performance met een levendig repertoire. Red Lipsticks speelt muziek uit de jaren 60 tot en met ‘de hits-van-nu’. Vol met klassiekers in het Engels, Nederlands maar ook in het Duits. Hun optreden is af en toe een beetje ondeugend waarbij de rode lippenstift natuurlijk niet mag ontbreken!
Nicolien Weghorst 1

NICOLIEN WEGHORST

Het uur van de traan is een intieme muziektheatervoorstelling. Op Noaberfest komt een heel spectrum van verdriet en ellende aan bod. Indien je gevoelig bent voor misère is het aan te raden om een zakdoek mee te nemen. Aan de hand van brieven en dagboekfragmenten brengt Nicolien Weghorst liedjes ten gehore. Ze neemt je mee naar de kunst van het huilen waarin tranen van de lach niet zullen misstaan. “Wanneer ik op het podium sta, hoop ik mensen te kunnen raken. Dat mag met een lach en dat mag met een traan maar het liefst heb ik het allebei. Dan ben ik volkomen gelukkig.”
Berend en Willem

AANGEWAAID

Aangewaaid?! met Willem en Berend die dit keer zijn aangewaaid aan de waterkant. Hun grootste hobby is vissen want dan kom je zo lekker tot rust! Maar met hun kritische vissersoog werpen ze niet alleen de hengel uit maar ook een blik op de wereld. Dat levert soms stormachtige conversaties op maar de heren vissen niet in 7 sloten tegelijk! Of het theaterduo ook áchter het net vist? Hilarisch genoeg zit de heren met hun hengels op een berg vol zout te vissen… Aangewaaid?!
Lovers-&-Lions_ ZWART WIT Tessa_Wiegerinck

LOVERS & LIONS

Lovers & Lions zijn drie jonge, talentvolle muzikanten die americana-country nummers brengen met een randje folk. Hun sound is een mix van The Staves, Crosby, Stills & Nash en The Common Linnets. En Lovers & Lions spelen niet zonder succes, met zelfs een optreden in Nashville Tennessee ! Afgelopen maart verscheen hun eerste single ‘Stay close to me’.
Johnny Teardrop

JOHNNY TEARDROP & THE TISSUES

Het blijft altijd een muzikaal feest van herkenning met Johnny Teardrop & The Tissues. Met Rhythm & Blues nummers en Soul en Rock covers. Zo’n optreden waar het moeilijk blijft om stil te zitten. Met nummers van Joe Cocker (“Unchain my heart”), Van Morrison (‘Brown Eye Girl’), James Brown (“I feel good”), The Beatles (“I saw her standing her there”) of The Everly Brothers (‘Wake up little Susie).
bandfoto@2x

LOS PAJARITOS

Spaanstalig, meerstemmig en hartverwarmend! Ieder optreden van Los Pajaritos is geworteld in de Spaanse muziek, Is het een koor? Een band misschien? Dat niet, maar laat je vooral verrassen door deze 6-vrouws flamenco-formatie! Want ze zijn niet te vangen in een kooitje. Dan weer zijn de nummers vrolijk en vurig, dan weer warm en innemend. Maar overal werkt hun liefde voor de flamencomuziek aanstekelijk. En wedden dat je bij hun optreden niet stil kunt zitten?
Mtich Durbank 2

MITCH DURBANK

Vaak wordt er bij een goochelaar al snel gezegd: “ Goochelen? Dat is toch alleen iets voor kinderen?!” Zo niet bij een show van Mitch Durbank. Hij weet ook volwassenen voortdurend te verbazen. Met een nuchter Drents accent bespeelt deze goochelaar het publiek op een wonderbaarlijke wijze. Prachtige trucs worden afgewisseld met de nodige onderkoelde humor. Mitch Durbank laat u niet alleen verbazen maar zet ook de lachspieren aan het werk.
Foto_MarielleFlens

MARIËLLE FLENS

Mariëlle Flens werd vorige jaar door The Voice of Holland bij een groter publiek bekend. Een ingetogen optreden met een zangstem die er mag zijn! Mariëlle Flens zingt en speelt eigen Nederlandstalige nummers, maar op haar repertoire staan ook een aantal Nederlandstalige covers. Mariëlle verloor op jonge leeftijd haar ouders. Na ‘The Voice’ besloot ze met haar eigen muziek naar buiten te treden. Ook verscheen haar debuutsingle ‘grote meisjes huilen niet’. Haar muziek wordt wel omschreven als Nederlandse pop met een eigenwijs Amsterdams randje.
You, Me & Other Folks 1

YOU, ME & THE OTHER FOLKS

Melancholische folk met pop- en country invloeden. Singer / songwriter Sandy Dane en producer / multiinstrumentalist Gabriël Peeters (You, Me) werken samen met telkens wisselende songwriters, vocalisten en muzikanten (The Other Folks). Ze brengen vanaf oktober 2017 elke eerste van de maand een nieuwe song uit, telkens enkele weken later gevolgd door een alternatieve live-versie op locatie. Tijdens Noaberfest is een optreden van You, Me & The Other Folks op beide dagen (29 + 30 juni) bij te wonen. Een fraai intiem concert van deze bijzondere groep is beslist een aanrader!
And Friends 2a

AND FRIENDS

Voor de optredens bij Noaberfest bestaat And Friends uit Astrid Koopman(zang), Ruud Nijhuis(zang en gitaar) en Nanne Droste(zang). And Friends is een wisselende groep muzikale vrienden waarvan Astrid Koopman de initiator is. And Friends is voortdurend op zoek naar verschillende muzikale mogelijkheden. Je kunt dan ook een gevarieerd programma verwachten met tijdloze muziek en diverse muziekstijlen. Van easy listening nummers en ballads tot aan uptempo nummers.
Niels (1 van 21)

NIELS OTTINK

In 25 minuten een vogelvlucht door 6 eeuwen gitaar muziek. Dat kun je verwachten tijdens een bijzonder optreden van gitarist Niels Ottink. Hij geeft aan de hand van korte stukken muziek en een bondige uitleg, de ontwikkeling van muziek en instrument door de eeuwen heen weer. Kortom Niels Ottink neemt je mee op een verrassend muzikale reis.
KROEGOPERA 1

KROEGOPERA

Theatermakers en zangeressen Sofie de Klerk en Jikke van der Velde willen de opera meer makkelijk toegankelijk maken. Zo zijn voor hun voorstelling ‘de Teringhoer’ alle teksten in het Nederlands. Het verhaal is gebaseerd op dat van de opera ‘La Traviata’ van Verdi. Gewapend met een accordeon ontstaat een bijzondere resultaat.
Koetshuis 2

CULTUURPLATFORM TUBBERGEN

Tijdens Noaberfest presenteert Cultuurplatform Tubbergen haar eigen programma. Er zullen meerdere optredens van allerhande artiesten te bewonderen zijn bij de Eeshof – het Koetshuis
paulabert2019 cp1

PAULA + BERT

Het duo Paula en Bert brengt een afwisselend muzikaal verhaal. Paula’s zang en Berts pianospel vertellen verhalen uit vele landen. Daarbij zijn gedichten op muziek gezet en muziek is van tekst voorzien. Een relaxed en aangenaam muzikaal optreden!
Anne & Lisa foto Roxanne Hellevoort

ANNE & LISA

Snelle sketches en absurde situaties waarbij je je soms afvraagt: hoe dan… hoe zo? Met hun onverwachte humor brengen Anne & Lisa een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld. Ze doorgronden personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld. Een bij en tijd wijle hilarisch optreden met als titel Weltschmerz. Want zo geven ze het zelf aan, Weltschmerz is overal… het is de pijn die ons mens maakt met humor als enige zetpil! Laat u aangenaam verrassen bij een optreden van Anne & Lisa.