Al vanaf jonge leeftijd speelt Carly E op cello en zingt ze graag. Ze toerde met het Jeugd Orkest Nederland door Europa en China. In 2012 ging ze anderhalf jaar naar Londen en later verbleef ze in Argentinië. Weg van huis ontdekte ze haar eigen muziek en werd soloartiest als singer-songwriter zichzelf begeleidend op cello met loop pedaal. Haar eerste EP werd in Buenos Aires (2017) opgenomen.

Terug in Nederland vormde Carly E haar eigen band. Er werd een album opgenomen en in 2018 volgde een succesvolle zomertour. Carly E (Carlijn van Wijk) heeft optredens staan in o.a. het DeLaMar Theater, de Amstelkerk en Werkspoorkathedraal maar ook op festivals als het Red Light Jazz Festival en het Fringe festival in Edinburgh. 

Poetic Groove with a Cello

Haar liefde voor oude jazz en de soul ladies Nina Simone en Aretha Franklin klinken bij tijd en wijle door in haar eigen muziek. Niets voor niets omschrijft Carly E haar performance als ‘Poetic Groove with a Cello’, een mix van jazz en pop met een intuïtieve poëtische groove. Laat je op aangename wijze verrassen door het bijzondere optreden van deze talentvolle soloartiest. Carly E speelt zowel 27 juni als 28 juni op Noaberfest… werkelijk een absolute aanrader!